+387 32 740 484 Kontakt forma

KOMOCHEM - ljepila, boje, fasade
i još mnogo toga

Naša priča

Firma KOMOCHEM d.o.o. je osnovana 2001. godine, a kao rezultat dugogodišnjeg rada i iskustva osnivača u srodnim proizvodnjama. Raspolažemo sa savremenom tehnološkom opremom za proizvodnju širokog spektra proizvoda za građevinarstvo, gdje izdvajamo: fasade, ljepila, boje, lakove, industrijske premaze, boje za ceste, aditive za beton i dr. Posebnu pažnju smo posvetili izboru sirovina i tehnoloških procesa koji ne zagađuju okolinu, te sm osigurali sigurno radno okruženje za naše uposlenike i partnere. Svi naši proizvodi se u potpunosti proizvode u našim proizvodnim pogonima u okolini Visokog, te smo u mogućnosti našim partnerima izaći u susret i za najspecifičnije zahtjeve.

Važni datumi

Firma osnovana

KOMOCHEM je rođen! Prvih dana firma je brojala 5 uposlenika i glavni pokretač je bilo iskustvo i odlučnost osnivača da stvori brend i firmu koji će trajati.

Širenje poslovanja

Investirano je u novi proizvodni pogon, povećava se broj uposlenika i širi prodajna mreža.

Organski proizvodni program

Uvodi se proizvodni program na bazi organskih otapala sa svim specifičnostima po pitanju proizvodnje i zaštite uposlenih.

Praškasti proizvodni program

Investirano je u pokretanje i značajno povećanje proizvodnih kapaciteta praškasti proizvoda poput ljepila za stiropor i mineralnih fasada.

Nova upravna zgrada

Na prostoru uz prvobitni proizvodni pogon gradi se nova upravna zgrada na 1800 m2.

Automatizacija dijela proizvodnje

Nabavkom robota automatizuje i ubrzava dio proizvodnih procesa, time stvarajući bolje radno okruženje za uposlene.

Nova proizvodna lokacija

U blizini trenutnih proizvodnih pogona investirano je u proizvodnju praškastih proizvoda na novoj lokaciji na preko 50.000 m2 površine.

Rebranding firme

Započinje proces rebrandinga firme koji uključuje: promjenu logotipa i redizajn postojeće ambalaže. 

Premazi na bazi vode

Uvodi se potpuno nova tehnologija proizvodnje artikala na bazi vode u skladu sa vodećim evropskim standardima struke i zaštite okoliša.

Aditivi za beton

KOMOCHEM postaje prvi 100% domaći proizvođač aditiva za beton koji se koriste u niskogradnji. Iste godine proizvodnja dobija CE certifikat.