+387 32 740 484 Kontakt forma

KOMOCHEM - ljepila, boje, fasade
i još mnogo toga

Naša priča

Firma KOMOCHEM d.o.o. je osnovana 2001. godine, a kao rezultat dugogodišnjeg rada i iskustva osnivača u sličnim proizvodnjama. Smještena je uz putnu komunikaciju, sjeverno od grada Visoko, na lokaciji od 5000 m 2 i u 2000 m 2 poslovnog prostora.

Raspolaže sa najmodernijom tehnološkom opremom za proizvodnju boja ljepila i fasada, ali isto tako i sa visoko obrazovanim stručnim kadrom.

Proces prizvodnje je usklađen sa svim ekološkim normana. Naši proizvodi su neotrovni, nezapaljivi i ne štete zdravlju ljudi.

Posebnu pažnju smo posvetili izboru sirovina i tehnoloških procesa koji ne zagađuju okolinu.

KOMOCHEM je počeo brinuti o zaštiti okoline prije nego većina nastajućih firmi, pa su ekološki standardi primjenjeni od samog početka proizvodnje.

Opredjeljenje firme je proizvodnja izrazito kvalitetnih proizvoda uz stalno praćenje najnovijih evropskih trendova iz ove oblasti. Naš cilj nije samo da prodamo naše proizvode već da ponudimo našim kupcima tačno ono što im je potrebno. Jedna od tajni našeg uspjeha je i nuđenje specifičnih riješenja koja su prilagoćena određenom kupcu ili grupi kupaca. Ovakav pristup poslovanju je omogućio kontinuirani razvoj, proširivanje proizvodnog asortimana i značajne godišnje stope rasta proizvodnje.

Važni datumi

Firma osnovana

KOMOCHEM je rođen! Prvih dana firma je brojala 5 uposlenika i glavni pokretač je bilo iskustvo i odlučnost osnivača za stvori brend i firmu koji će trajati.

Širenje poslovanja

Investirano je u novi proizvodni pogon, povećava se broj uposlenika i širi prodajna mreža.

Organski proizvodni program

Uvodi se proizvodni program na bazi organskih otapala sa svim specifičnostima po pitanju proizvodnje i zaštite uposlenih.

Praškasti proizvodni program

Investirano je u pokretanje i značajno povećanje proizvodnih kapaciteta praškasti proizvoda poput ljepila za stiropor i mineralnih fasada.

Nova upravna zgrada

Na prostoru uz prvobitni proizvodni pogon gradi se nova upravna zgrada na 1800 m2.

Automatizacija dijela proizvodnje

Nabavkom robota automatizuje i ubrzava dio proizvodnih procesa, time stvarajući bolje radno okruženje za uposlene.

Nova proizvodna lokacija

U blizini trenutnih proizvodnih pogona investirano je u proizvodnju praškastih proizvoda na novoj lokaciji na preko 50.000 m2 površine.

Rebranding firme

Započinje proces rebrandinga firme koji uključuje: promjenu logotipa i redizajn postojeće ambalaže. 

Premazi na bazi vode

Uvodi se potpuno nova tehnologija proizvodnje artikala na bazi vode u skladu sa vodećim evropskim standardima struke i zaštite okoliša.

Aditivi za beton

KOMOCHEM postaje prvi 100% domaći proizvođač aditiva za beton koji se koriste u niskogradnji. Iste godine proizvodnja dobija CE certifikat.