ZAŠTITA DRVENIH POVRŠINA

Drvo daje neponovljivu atmosferu u vašem domu, prije svega toplinu, ugodnost i prirodnost te se mnogi zato odlučuju za njega kada planiraju svoj interijer ili eksterijer. Bilo da je riječ o namještaju, podnim ili zidnim oblogama, detaljima, vanjskim otvorima, dijelovima fasade, ogradi na balkonu ili dvorištu – drvo je neprolazni klasik

Međutim, da bi drvo bilo što dugotrajnije i izgledalo svježe, potrebno ga je propisno zaštititi kao i obnoviti s vremena na vrijeme.

U nastavku Vam donosimo savjete u vezi zaštite i obnove drvenih površina.

drvo

Ljepota prirodnog drveta

 

Ukoliko želite da zadržite strukturu drveta vidljivom, tada vam savjetujemo da drvo premažete lazurnim premazom. Firma Komochem u svom asortimanu nudi lazuru za drvo pod brendom KOMOLAZUR. Komolazur je premaz za drvo koji zadržava strukturu drveta vidljivom, a uz to možete da odaberete nijansu iz tonkarte koja Vama najviše odgovara.Ukoliko pak želite zaštitu sa visokim sjajem, tada vam firma KOMOCHEM preporučuje da korisitite KOMOLAKLAZUR – debeloslojnu zaštitu drveta koja daje sjajnu površinu nakon sušenja.

komolazur

Lazura

Ako zaštićujete drvo koje se nalazi vani, tada vam preporučujemo da prije premazivanja lazurom površinu premažete fungicidno-insekticidnom impregacijom koja štiti drvo od algi, plijesni i insekata. Firma KOMOCHEM u svom asortimanu nudi KOMOCID impregnaciju za zaštitu drveta od algi, plijesni i insekata.

Zaštita drveta vani

Zaštita drveta vani

Ukoliko više preferirate premaze na vodenoj bazi, bez neugodnih mirisa uz lako pranje alata vodom nakon završenih radova, tada vam firma KOMOCHEM preporučuje da korisitite KOMOLAZUR aqua – premaz za drvo na bazi vodene disperzije koji zadržava strukturu drveta vidljivom i pri tome pruža višegodišnju zaštitu drvenih površina.

komolazur aqua

Lazur aqua

Ako ne želite da zadržite strukturu drveta vidljivom, tada vam firma KOMOCHEM preporučuje da koristite pokrivne premaze. Pokrivni premazi štite i krase drvo te u potpunosti prekrivaju njegovu teksturu zbog čega su najprikladniji za dekoraciju drveta nižeg kvaliteta ili oštećenog drveta, obnavljanje jednostavnog namještaja, prozora, vrata i ograda.

Emajl lak za drvo

Emajl lak za drvo

Firma KOMOCHEM kao temeljni pokrivni premaz preporučuje  KOMOVENT – temeljnu boju za drvo koja zapunjava strukturu drveta i daje finu površinu koja se lako brusi. Kao završni premaz firma KOMOCHEM vam preporučuje da korisitite KOMOLUX – završni emajl lak za drvo ili ako želite da brže završite radove KOMOLUX Brzosušivi – emajl lak za drvo koji se odlikuje jednostavnom upotrebom, brzim sušenjem, otpornošću, prikladnošću za zaštitu drveta i mogućnošću odabira među brojnim nijansama boje.

Temeljni premaz Komovent

Temeljni premaz Komovent

I u segmentu pokrivnih premaza na bazi vodenih disperzija firma KOMOCHEM vam preporučuje KOMOLUX aqua – završni emajl lak za drvo na bazi vodene disperzije koji se jednostavno nanosi, bez neugodnih je mirisa, brzo se suši te je pogodan i za zaštitu dječijih igračaka i košnica za pčele.

Komolux aqua

Zaštita i dekoracija

 

Nezaštićeno drvo brže stari, gubi svoj kvalitet te estetsku vrijednost, stoga zaštitite vaše drvene površine sa KOMOCHEM premazima za drvo i osigurajete drvetu dugotrajnu zaštitu i dekoraciju.