+387 32 740 484 Kontakt forma

BETON – Zaštita, aditivi i dekoracija

  • Home
  • BETON – Zaštita, aditivi i dekoracija

BETON

zaštita
aditivi i
dekoracija

Aditivi za beton

Kompleksni građevinski projekti postavljaju visoke zahtjeve na građevinske materijale koji će se koristiti u toku izgradnje.
Kako bi se ostvarili postavljeni zahtjevi po pitanju betona, proizvođači, kao što su betonare, u svojoj proizvodnji koriste razne aditive ili dodatke kako bi se poboljšale određene karakteristike. Tako proizveden beton je prilagođen svim specifičnim zahtjevima koje pojedino gradilište može postaviti (brže ili sporije vrijeme vezivanja, manja ili veća čvrstoća i sl.).

Naši aditivi za beton AddCrete su međunarodno atestirani, te su u praksi i dokazani.

Zaštita betona

Iako je beton jedan od najčvršćih građevinskih materijala, za dugotrajnost i postojanost isti je potrebno kvalitetno zaštititi. Vremenske prilike i neprilike mogu negativno utjecati na kvalitativne karakteristike ukoliko se beton ostavi nezaštićen.
Mnogi su vanjski faktori koji utiču na postojanost betona, ali rijetko koji faktor ima negativan utjecaj poput vode. U svrhu zaštite od neželjene vode, koriste se hidrizolacioni premazi poput naših proizvoda HIDROLIN i KOMOELASTIK 2K

Dekoracija betona

Pored svoje konstruktivne funkcije, beton vrlo često koristimo i susrećemo i kao dekorativni element u vidu ograda, skulptura ili modernih zidnih obloga.
U cilju prilagođavanja betonskih podloga našim zahtjevima iste je moguće bojiti ili farbati raznim bojama, poput naše boje za beton KOMOAKRIL koja pored dekoracije, pruža i zaštitu za betonsku podlogu.

Povezane kategorije