+387 32 740 484 Kontakt forma

Aditivi i zaštita betona – Visokogradnja i niskogradnja

  • Home
  • Aditivi i zaštita betona – Visokogradnja i niskogradnja

ADDCRETE

aditivi za beton
u niskogradnji i visokogradnji

BAPOX

zaštita tunela i mostova
u niskogradnji

KOMOSIGNAL

horizontalna
signalizacija

Aditivi za beton

Kompleksni građevinski projekti postavljaju visoke zahtjeve na građevinske materijale koji će se koristiti u toku izgradnje.
Kako bi se ostvarili postavljeni zahtjevi po pitanju betona, proizvođači u svojoj proizvodnji koriste naše aditive odnosno dodatke kako bi se poboljšale određene karakteristike betona. Tako proizveden beton je prilagođen svim specifičnim zahtjevima u pogledu: redukcije vode, konzistencije, radnosti, čvrstoća, bržeg vezivanja, sadržaja zračnih pora, ranih čvrstoća i sl.

Naši aditivi za beton AddCrete su certificirani CE prema EN normama od strane EU autoriziranog tijela, nostrificirani, te u praksi korišteni na najznačajnijim projektima koridora Vc.

Zaštita betona

Iako je beton jedan od najčvršćih građevinskih materijala, za dugotrajnost i postojanost isti je potrebno kvalitetno zaštititi.
Naši proizvodi: BAPOX, HIDROLIN, KOMOPHOB, KOMRAZIN i sl. su odlična zaštita betonskih površina od vanjskih uticaja odnosno kao sistem hidroizolacije. Takođe navedeni proizvodi su certificirani CE prema EN normama od strane autoriziranog tijela, nostrificirani te u praksi korišteni na najznačajnijim projektima koridora Vc.
Made in BiH – AddCrete

Aditivi za beton, kao što su ubrzivači, superplastifikatori, plastifikatori, aeranti, usporivači i sl. neizostavni su  materijali pri proizvodnji betona različitih zahtjeva u visokogradnji i niskogradnji kao što je gradnja cesta, tunela, autoputeva, te mostova.

– AddCrete SC – prskani beton
– AddCrete RX – superplastifikator / transportni beton
– AddCrete PC – superplastifikator / prefabrikacije

Saradnja na najvećim i najznačajnijim infrastrukturnim projektima u BiH.

U vrlo kratkom periodu ostvarili smo izuzetno uspješnu saradnju na najvećim infrastrukturnim projektima u BiH.

Dokazan kvalitet, brza dostava, te podrška na licu mjesta ugradnje čine temelje našeg poslovanja iz ove oblasti.

Provjerite i druge artikle iz naše ponude za zaštitu i dekoraciju betona na ovom linku.

Tunel Ponirak - AddCrete SC - AddCrete SC 1100 - AddCrete RX- Tunel Zenica
Tunel "Zenica" - Koridor Vc

Trasa autoceste poddionica Ponirak – Vraca je dio dionice Poprikuše – Zenica sjever (Donja Gračanica) koja se na sjeveru nastavlja na poddionicu Vranduk – Ponirak i na jugu na poddionicu Tunel Zenica – Donja Gračanica. Ukupna dužina dionice je 2,65 km, a glavni objekt na ovoj dionici je Tunel Zenica koji čini preko 90% trase autoceste i sastoji se od dvije cijevi (desna cijev dužine 2420 metara, a lijeva cijev dužine 2475 m). Službena stranica JP Autoceste FBiH
Korišteni proizvodi:
AddCrete SC
AddCrete RX

tunel_pocitelj
Tunel "Počitelj"

Izgradnja poddionice Počitelj – Zvirovići financira se iz sredstava osiguranih u okviru ugovora o zajmu sklopljenog sa Europskom investicijskom bankom (EIB) u visini od 100 miliona eura i bespovratnim sredstvima Europske unije u visini od 5 miliona eura koja su osigurana u okviru Agende za povezivanje preko Investicijskog okvira za Zapadni Balkan (WBIF). Službena stranica JP Autoceste FBiH
Korišteni proizvodi:
AddCrete SC

viber_image_2021-06-18_10-14-38
Tunel "Žaba" - Neum

U okviru Projekta izgradnje magistralne ceste M-17.3 Neum - Stolac, tunel Žaba (Hutovo) dužine 970 metara. Službena stranica JP Ceste FBiH
Korišteni proizvodi:
BAPOX F200
AddCrete RX

Tunel Jasen
Tunel "Jasen" - Dionica Prozor-Jablanica

Glavni projekt sanacije tunela Jasen (T16.2-003-22)u naselju Ustirama, dionica Prozor-Jablanica 1, km 17+686 Službena stranica JP Ceste FBiH
Korišteni proizvodi:
BAPOX F200

Kontaktirajte nas na mail nedim.hodzic@komochem.ba za dodatne informacije.

If Your are looking for concrete additives (ready-mix, precast, admixture, superplasticizer, plasticizer, accelerator, set accelerator), feel free to contact us via the following e-mail address:

nedim.hodzic@komochem.ba 

AddCrete SC

Nealkalni ubrzivač za prskane betone

AddCrete RX

Superplastifikator na osnovi najnovije Polycarboxylate Ether tehnologije

AddCrete PC

Superplastifikator na osnovi najnovije Polycarboxylate Ether tehnologije

Bapox

Visokokvalitetni epoksidni premaz